Qigong
Qigong Medicinsk Qigong Qigongövningar Qigong DVD Beställa Frågor Länkar

Medicinsk Qigong

Medicinsk Qigong har officiellt varit ansedd som standard medicinska tekniken i kinesiska sjukhus sedan 1989. Qigong har även varit inkluderat i stora universitets läroplaner. Efter år av debatt, så har den kinesiska regeringen bestämt att officiellt utöva Qigong genom regerings regleringar 1986 och man har också listat Qigong som en del av deras nationella hälsoplan.

Medicinsk Qigong är en uråldrig kinesisk gymnastikform, där man genom andningsövningar och harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Genom lugna, harmoniska rörelser får man upp smidighet och inre ro och balans infinner sig.

Sjukgymnaster runt om i Sverige har haft enorm hjälp av Medicinsk Qigong. Leg sjukgymnast Charlotte Nordström berättar att den Qigong som presenteras här har uppskattas mycket av hennes patienter som daglig motion och för att få upp smidighet i muskler och leder. Qigong har hjälpt dem mot problem såsom huvudvärk, yrsel, fibromyalgismärta, stressproblem som till exempel sömnsvårigheter och även panikångest och social fobi med mera, på ett enastående vis.

Medicinsk Qigong är även utmärkt för att t.ex. komma till rätta med sina stressproblem. Vid ett qigongpass fokuseras tankarna från din stress och istället på dina rörelser och andning samtidigt som detta får i gång cirkulationen och ger smidighet i hela din kropp.

Fler och fler inom både västerländsk medicin, kinesisk medicin såväl som den kinesiska regeringen ser Qigong som andnings- och rörelseövningar med stora möjligheter till bättre hälsa genom att man sänker sin stress och samtidigt får träning.